Laugarvatn Fontana Spa - IJsland Vakanties
470
page-template-default,page,page-id-470,page-child,parent-pageid-467,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Laugarvatn Fontana Spa

Één van de vile spa’s op IJsland is de Laugarvatn Fontana Spa en deze spa vind je in Laugarvatn.

Wat vandaag de dag een mooie spa aan het meer is, was 1000 jaar geleden voor vele mensen een doopplaats toen IJsland christelijk werd. En als we een sprong van 900 jaar maken komen we bij de oorsprong van de spa. Begin 1900 zette een paar scholieren een tent over een hot spring om zo hun eigen stoombad te maken. Later werd deze tent vervangen door een ‘huisje’ en vandaag de dag is deze plek dus uitgegroeid tot een mooie en heerlijke spa! Er zijn tegenwoordig ook veel faciliteiten die de spa aanbiedt:

-Gezamenlijke kleedkamer en douches
-Drie stoomkamers (deze kamers zijn boven een natuurlijke hot spring gebouwd op zo’n manier dat je het water kan horen borrelen). TIP: Aangezien de stoomkamers boven een natuurlijke hot spring zijn gebouwd is de temperatuur niet te reguleren. Kijk eerst op de temperatuur meter buiten, laat de stoom even naar buiten komen voordat je naar binnen gaat en loop rustig naar binnen.

-Een sauna
-Buiten zijn drie verschillende mineraalbaden (32, 34 en 39 graden Celsius) en terwijl je aan het ontspannen ben in een bad kun je genieten van een prachtig uitzicht.
-Een bubbelbad
-Er is ook een meer met een zwart strand waar je zeker een kijkje moet nemen.

Ook is er een café in Laugarvatn Fontana Spa waar je gezonde en lokale hapjes en delicatessen kan krijgen. Je kan natuurlijk ook alleen een drankje nemen.

Praktische informative

Vanuit Reykjavik is het ruim een uur rijden naar deze spa.

De spa is vanaf 1 juni tot en met 31 september van 11.00 tot 22.00 uur geopend.
De spa is vanaf 1 oktober tot en met 31 mei van 13.00 tot 21.00 uur op maandag tot en met vrijdag geopend en op zaterdag en zondag is de spa open van 11.00 tot 21.00 uur.

Voor meer informatie kun je naar de website van Laugarvatn Fontana Spa gaan.