Natuurverschijnselen - IJsland Vakanties
465
page-template-default,page,page-id-465,page-child,parent-pageid-451,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Natuurverschijnselen

Op deze pagina zullen wij een aantal ‘natuurverschijnselen’ beschrijven. We zullen ook zoveel mogelijk de beste plekjes beschrijven waar je deze  natuurverschijnselen kunt bekijken. Je kunt hierbij denken aan een grote waterval of geisers.

  • Het eerste natuurverschijnsel is het noorderlicht. Dit is eigenlijk wel iets wat iedereen één keer in zijn leven gezien moet hebben want het noorderlicht is zo indrukwekkend en adembenemend mooi. Je weet nooit hoe het noorderlicht eruit gaat zien, het kunnen vage strepen zijn, het kan eruit zien als vuurwerk, maar het kan ook een gloed zijn. Ook de kleur kan verschillen van groen tot rood. Vanaf september tot en met maart is het noorderlicht in IJsland te zien als het een heldere nacht is en het is ook niet elke avond te zien. Er worden ook noorderlicht tours gegeven, maar dit is op zich wel iets wat je zonder tour kan gaan bekijken.
  • Volgens vele is één van de meest indrukwekkende watervallen in IJsland de Goðafoss waterval. Letterlijk betekent dit waterval van de goden. In het jaar 1000 werd het christendom de staatsgodsdienst. Als een teken van de reformatie gooide Þorgeir, een IJslandse wetgever, beelden van de Noorse God in deze waterval, vandaar de naam van de waterval. De waterval is te vinden in Myvatn in noord-centraal IJsland.
  • Een ander bijzonder natuurverschijnsel is de bekendste spa van IJsland; the Blue Lagoon. Wij hebben een speciale pagina gemaakt over the Blue Lagoon waar je alles kunt lezen over wat het is en hoe je the Blue Lagoon zou kunnen bezoeken.