Weetjes - IJsland Vakanties
492
page-template-default,page,page-id-492,page-child,parent-pageid-480,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Weetjes

Op deze pagina kun je een aantal leuke weetjes over IJsland en de bevolking van IJsland vinden. Dit kan ook handig zijn om een beetje in de bevolking op te gaan of in ieder geval op de hoogte te zijn van een aantal gebruiken. Ook hebben wij een pagina met tips voor jou bezoek aan IJsland.

Weetjes!

  • IJsland is zelfs in de zomer behoorlijk fris, maar dat houdt de bevolking niet tegen om één keer per week een frisse duik in de zee te nemen. Natuurlijk doet niet iedereen dat, maar er zijn behoorlijk wat mensen die in zelfgebreide zwembroeken een frisse duik nemen. Deze mensen zijn over het algemeen gezonder dan mensen die niet elke week een frisse duik nemen, wellicht zou je het moeten proberen!
  • IJsland heeft een rijke en oude geschiedenis zoals je hebt kunnen lezen op onze musea pagina. De taal is de afgelopen 1000 jaar amper veranderd en het is daarom ook niet gek dat er nog wordt gelooft in oude verhalen. Zo gelooft meer dan de helft van de bevolking nog in elfjes en kabouters! Het klinkt heel gek, maar het is echt waar. Zo mag je niet zomaar heet water (wat je op heel veel plekken tegenkomt) weggooien want dat zou op de elfjes terecht kunnen komen.
    Toch erg apart voor een land wat erg fan is van moderne technologie!
  • Als je op weg bent van Reykjavik naar Selfoss moet je even goed opletten als je bijna in Selfoss bent. Als je via weg 1 naar Selfoss rijdt, kom je op een grote kronkelende weg van de berg af vlak voordat je in het stadje bent. Net voor de tweede bocht is er een grot in de heuvel te zien. Probeer deze grot te spotten want als je hem ziet staat dat voor goed geluk tijdens je reis!

IJslanders zijn erg trots op de IJslandse paarden die je verspreid over het hele land tegenkomt. Deze paarden worden ook veel geëxporteerd, maar ze worden allemaal gefokt op IJsland. Deze paarden hebben lage benen waardoor ze een beetje op pony’s lijken, maar Let Op! IJslanders zijn vaak zeer beledigd als je deze paarden pony’s noemt want dat zijn ze niet! Een handig weetje om vieze blikken te voorkomen.