Videy Island - IJsland Vakanties
441
page-template-default,page,page-id-441,page-child,parent-pageid-437,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Videy Island

Videy Island

Net buiten de kust van Reykjavik vindt je dit kleine eiland, Videy Island. Het boottochtje hiernaartoe duurt slechts enkele minuten. Er is van alles te zien op dit eiland en dit is een goede optie om een paar uurtjes de stad te ontvluchten. Op het eiland zijn verschillende kunstwerken, ongerepte natuur en een café. Er worden ook meerdere evenementen gehouden op dit eiland

Hoe kom je hier?

Zoals net al is gezegd, met de boot. De boot vertrekt vanuit Skarfabakki om vervolgens naar Videy te varen. Deze boten varen over het algemeen niet heel laat en stoppen aan het eind van de middag dus houdt de tijd wel in de gaten! In de zomer gaat de boot vaker en later dan in de winter. Voor een schema kun je naar de volgende pagina van Videy Island gaan.

Wat is er te zien en te doen?

Om maar te beginnen met hetgeen wat het meest overduidelijk is: de natuur. Het eiland is 1.6 km2 groot en is erg vruchtbaar. Er zijn verschillende wandel routes die je door de mooie natuur leiden. Er zijn verder mooie stranden, vijvers en eroderende kustlijnen te zien.

Er is ook kunst terug te vinden op dit eiland. Er zijn kunstwerken van IJslandse en buitenlandse kunstenaars te zien met als hoogtepunt Yoko Ono’s Peace Tower die later op deze pagina beschreven zal worden. Er zijn ook schilderijen van IJslandse kunstenaars te zien. Een ander kunstwerk wat opvalt is het beeld van Maria wat gemaakt is in 1994 ter herdenking van het 1000 jarig bestaan van het christendom in IJsland.

Er is een koffiehuis waar je tot rust kunt komen met koffie, thee of een ander drankje. Ook worden er broodjes en andere snacks verkocht.

Yoko Ono’s Peace Tower

Dit is een kunstwerk wat sinds 9 oktober 2007 elk jaar weer terug keert ter herdenking van John Lenon en wereld vrede waar John Lenon en Yoko Ono zo hard voor gestreden hebben. Tussen 9 oktober, de geboortedag van John Lenon, en 8 december , de sterfdag van John Lenon, brand deze Peace Tower en die is vanuit de hele stad Reykjavik en omgeving te zien. Op het kunstwerk staan de woorden ‘Imagine Peace’ in 24 verschillende talen. Ook op Oudejaarsavond, en een aantal andere data brand de Peace Tower ook.

Er worden ook tours gegeven waar je nog meer over de Peace Tower leert. Als je daar meer informatie over wil of andere algemene informatie ga dan naar de website van Videy Island.