Borgarnes - IJsland Vakanties
443
page-template-default,page,page-id-443,page-child,parent-pageid-437,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Borgarnes

Borgarnes

Op ruim een uur rijden van Reykjavik vindt je Borgarnes. Vanuit Reykjavik volg je weg 1 richting het noorden. Het is een weg van 75 kilometer. Als je zelf geen auto gehuurd heb, is het ook mogelijk om een bus naar deze plaats te nemen.

Borgarnes is de grootste niet vissersstad, maar het is eigenlijk slechts een kleinere plaats. Het stadje strekt zich uit over een smal schiereiland. Het stadje is niet heel bijzonder, maar juist omdat het wat kleiner is en niks om zich heen heeft omdat het op een schiereiland ligt, is het zeker de moeite waard om te bezoeken.

Wat is er te doen in Borgarnes?

  • Er is een kerkje in de stad gelegen op een heuvel. Het kerkje is aan de onderkant wit en het dak en toren zijn donker. Hierdoor doet het een beetje denken aan een Europees kerkje uit de Alpen. Je kunt dit kerkje bezoeken.
  • Er is ook een hotel in dit plaatsje waar je zou kunnen overnachten.
  • Ondanks dat dit slechts een kleinere plaats is en er vrij weinig te doen is, vindt je hier wel een heel goed en leuk museum, het Settlement Center. Wij beschrijven musea op andere pagina’s en om daar te komen kan je op de naam van het museum klikken. Je kan ook gelijk naar de website van het Settlement Center gaan voor meer informatie.