Vervoer van en naar het vliegveld - IJsland Vakanties
431
page-template-default,page,page-id-431,page-child,parent-pageid-426,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Vervoer van en naar het vliegveld

Je hebt je koffers terug en loopt het vliegveld uit, maar wat nu? Hoe kom je in de stad en wat is voor jou de prettigste manier om dit te doen? Op deze vragen geven wij op deze pagina antwoord!

Taxi

Het makkelijkste en waarschijnlijk ook het meest relaxte is om een taxi vanaf het vliegveld naar je hotel te nemen. Er is een speciale Airport Taxi die je altijd wel kunt vinden op het vliegveld. Je kunt met maximaal 8 personen een taxi nemen. Vanaf het vliegveld naar Reykjavik kost al gauw tussen de €50,- en €60,- , maar prijzen kunnen verschillen. De rit vanaf het vliegveld naar Reykjavik duurt ongeveer 30-40 minuten. Voor meer informatie kun je naar de website van Airport Taxi gaan
Bus

Je kan ook met de bus van het vliegveld naar Reykjavik. De Flybus vertrekt elke 30 tot 40 minuten nadat er een vlucht is aangekomen op het vliegveld. Er is gegarandeerd een plekje voor je in de bus. De bus rijdt naar BSI Bus Terminal in Reykjavik (tegenover luchthaven Reykjavik) en op verzoek stopt de bus ook bij Hotel Viking in Hafnarfjörour en bij Aktu Taktu in Garoabaer. De busreis duurt ongeveer 45 minuten en een retourtje kost 3500 ISK (ongeveer €20,-). De avond voordat je weer vertrekt moet je bij de receptie melden dat je de volgende dag naar het vliegveld gaat en met de Flybus reist. De volgende dag word je opgehaald en de busreis duurt dan ongeveer 1 uur. Voor meer informatie en schema’s kun je naar de website van Flybus gaan.

Auto huren

Een andere manier is om zelf een auto te huren. Het grote voordeel hiervan is dat je niet alleen je vervoer van en naar het vliegveld al heb geregeld, maar je kan ook lekker op je eigen manier IJsland gaan ontdekken. Dit geeft natuurlijk wel de ultieme vrijheid tijdens je vakantie! Op het vliegveld kun je de volgende vijf grote verhuurbedrijven vinden:
Budget
Hertz
Avis
EuropCar
Geysir

Door op één van de verhuurbedrijven te klikken, word je doorverwezen naar de website van het verhuurbedrijf in IJsland. Als je een auto huurt en naar de stad wil zal de rit vanaf het vliegveld naar Reykjavik ongeveer 30-40 minuten duren.