Vervoer op IJsland - IJsland Vakanties
429
page-template-default,page,page-id-429,page-child,parent-pageid-426,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Vervoer op IJsland

Als je eenmaal bij je hotel bent aangekomen komt er een moment dat je erop uit wil. Dat kan op verschillende manieren.

Auto Huren

Het grote voordeel van zelf een auto huren is dat je niet alleen je vervoer van en naar het vliegveld al heb geregeld, maar je kan ook lekker op je eigen manier IJsland gaan ontdekken. Dit geeft natuurlijk wel de ultieme vrijheid tijdens je vakantie! Op het vliegveld kun je de volgende vijf grote verhuurbedrijven vinden:
Budget
Hertz
Avis
EuropCar
Geysir
Door op één van de verhuurbedrijven te klikken, word je doorverwezen naar de website van het verhuurbedrijf in IJsland. Sommige verhuurbedrijven hebben ook meerdere locaties en zijn dus niet alleen op het vliegveld te vinden. Vanaf de aankomsthal zijn er shuttles naar de verhuurbedrijven (ook al is het maar een klein stukje rijden).

Bus

Sterna is een busmaatschappij die nog wel eens van pas zou kunnen komen als je geen auto huurt. Je kan namelijk ook goed IJsland verkennen met deze busmaatschappij. Je kan verschillende ‘passports’ kopen waarmee je onbeperkt op en bepaalde route kan meerijden voor een bepaalde tijd. Er zijn aardig wat verschillende routes. Het nadeel is dat in ze in de winter niet deze passports aanbieden. Voor de verschillende passports kun je de website van Sterna bezoeken.

Sterna biedt ook dag tours aan naar verschillende bestemmingen binnen IJsland. Het mooie is dat Sterna probeert de tours zo te plannen dat je niet terecht komt in gigantische groepen toeristen bij bepaalde toeristische trekpleisters. Dit is een ideale optie als je geen auto gehuurd heb omdat je in één dag toch veel kunt zien. Voor meer informatie kun je naar de website van Sterna gaan.

Het kan ook anders. In Reykjavik vind je de BSI bus terminal (tegenover de luchthaven Reykjavik) en vanaf hier kun je het ‘normale’ openbaar vervoer pakken om over IJsland te reizen. In Reykjavik heb je ook nog de gele stadsbussen. Een kaartje kost 220 ISK en dat moet je gepast kunnen betalen. Deze bussen rijden van maandag tot en met zaterdag tussen 7.00 uur en 24.00 uur en op zondag tussen 10.00 uur en 24.00 uur.

Taxi

Je kan natuurlijk ook een taxi nemen. Voor kleinere stukjes binnen de stad is dat nog wel te doen, maar er worden ook dag tours met een taxi aangeboden. Het is natuurlijk wat rustiger omdat je eigenlijk een privé chauffeur hebt, maar je betaalt je ook scheel in dat geval. Wij raden je toch aan om een auto te huren als je van plan ben om met een taxi te gaan rondreizen.