Over IJsland - IJsland Vakanties
424
page-template-default,page,page-id-424,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 
U wilt op vakantie naar IJsland

Over IJsland

Over Ijsland Vakantie

Ontstaan

IJsland is ongeveer 16 à 17 miljoen jaar geleden gevormd. Het is de jongste geologische massa ter wereld. Het is een vulkanisch eiland waar vandaag de dag nog steeds vulkanen actief zijn. Op IJsland kom je veel zwarte stranden tegen en dat is apart, maar makkelijk te verklaren. Deze stranden zijn door de as van vulkaanuitbarstingen zwart geworden. De complete vorming van IJsland is eigenlijk gebaseerd op vulkanisme.

Ontdekking

De meeste verhalen die je zult horen over de ontdekking van IJsland is dat Ingólfur Arnarson de eerste bewoner van IJsland is geweest. Dit zou in 874 gebeurd moeten zijn.  Er is echter bewezen dat Ierse monniken in de 8e eeuw IJsland al bewoonden. De Ierse monniken zijn weggejaagd door Vikingen waar Ingólfur Arnarson er één van was.

Voordat Ingólfur Arnarson IJsland ging bewonen waren er drie ontdekkingsreizigers die IJsland eerder hadden ontdekt. De derde ontdekkingsreiziger gaf het land zijn huidige naam. Ingólfur Arnarson bleef een paar jaar op de plek waar hij was aangekomen, maar daarna trok hij door IJsland heen. Hij kwam op de plaats van het tegenwoordige Reykjavik en besloot hier te blijven wonen. Hij heeft de stad ook zijn naam gegeven. Reykjavik betekent letterlijk rookbaai, door alle warm water bronnen was al deze ‘rook’ te zien.

Koloniale geschiedenis

Nadat Ingólfur Arnarson zich met andere op IJsland had gevestigd, duurde het nog geen eeuw voordat IJsland een kolonie werd. In eerste instantie van Noorwegen, maar later is het ook nog een kolonie van Denemarken geweest. IJsland heeft het tijdens deze koloniale periode niet altijd even makkelijk gehad, maar het duurde toch nog tot 1944 voordat IJsland onafhankelijk was.

Het IJsland van nu

IJsland is tegenwoordig een eilandenstaat ten noordwesten van het Europese vasteland en het ligt in de Atlantische Oceaan. Reykjavik is de hoofdstad van IJsland en het is ook de meest noordelijke hoofdstad ter wereld.